askeri fener


Yirmi yıl önce, taktik el feneri kralı Maglite'di, Streamlight uzak bir seçenekti. Bugün, taktik el fenerlerine ilgi duyan 30 yaşın altındaki herkes Streamlight'ın farkındadır ancak muhtemelen şirketin değişen teknolojiye ayak uyduramadığı için Maglite'i hiç duymamıştır. SureFire hakkında söylememiz gerken tek şey bugün, taktik el fenerlerinin tartışılmaz kralı 


Taktik toplulukta ABD ordusu tarafından kabul edilenden SureFire silah ışıkları, birliklerin Irak ve Afganistan'a taşınan M4'lerin tamamında bulunuyor. SureFire, ışık teknolojisi iyileştikçe yeni ve geliştirilmiş ürünler sunmaya devam etti ve çabalarının çoğu tabancaya monte edilmiş ışıklara yapıldı. En yeni ürünü olan XC1, çok dikkat çekiyor.

SureFire, XC1'i ultra kompakt bir LED tabanca ışığı olarak adlandırıyor. Bir tabancanın rayına monte etmek üzere tasarlanmıştır ve adından da anlaşılacağı üzere, kompakt bir tabanca üzerine monte edilebilecek kadar küçüktür.

XC1 sadece 2.375 inç uzunluğunda, 1,1 inç genişliğinde ve 0,9 inç boyunda, kesinlikle ultra kompakt ve en kompakt tabancalara oldukça iyi uyacak anlamına geliyor. Test ettiğimiz bazı lazer ünitelerinin büyüklüğü var, ancak 200 lümenli LED beyaz ışık kullanıyor. SureFire, şirketin en küçük, en hafif silah tabancası olduğunu söylüyor.




Eloksallı alüminyumdan üretilen ünite pil takılı kalmadan sadece 1,6 gram ağırlığında. Bu kabaca üç 9 mm'lik mermi ağırlığıdır.

Çok uzun zaman önce elle tutulan herhangi bir şeyden 200 lümen elde etmek neredeyse imkansızdı. Sonuçta, XC1, standart AAA pil ile güçlendirilmiştir. Işıkla birlikte bir lityum AAA pil bulunur ve bir saatlik çalışma süresi sağladığı bildirilir.

Çok daha dayanıklı ve inanılmaz miktarda ışık yayabilmesi için soğutucu sistemi var, LED'ler 0,375 inç genişliğinde bir çerçeveye oturuyor. Ünitenin sol tarafında, pil bölmesi sağda olacak şekilde yapılmış.

Işık "çok yönlü" reflektör içinde kristal bir avize gibi görünüyor Işının merkezi çemberin dışından biraz daha parlakken, parlak parıltı noktaları bulunmadığı ve ışığın yansıdığı dairenin dışında sert bir kenarı olmadığı anlamına gelir.

Işın da inanılmaz geniş. Beş metre mesafede kirişin dairesi yaklaşık 10 feet genişliğinde. Evet, doğru okudunuz. Bu, XC1 kirişinin, yatak odasının içinden tavana kadar olan tüm bir duvarı aydınlatacak kadar geniş olduğu anlamına gelir.

Kullanım kolaylığı

Taktik el fenerleri ile kontrolleri çok karmaşıktır. Çünkü bunları çözmek için kullanım klavuzuna ihtiyacın olabilir. XC1'in kontrolleri basit ve sezgiseldir.

Her iki tarafta da geçiş anahtarı var. Tabancanızın rayından seçim yapmak için birden fazla yuvanız varsa, bu anahtarları destek için elinizin başparmağıyla (tetik koruyucusunun önüne) ulaşabileceği bir konuma getirebilirsiniz.

Her iki değiştirme anahtarına basmanız size ışığın geçici olarak etkinleştirilmesini sağlar. Işığın sürekli kalmasını isterseniz, gövde üzerinde yatay bir geçiş var. Sabit açma anahtarı gömme olduğundan, yanlışlıkla bastırılması olası değildir.

bu modelde sevmediğimiz tek şey, pilleri değiştirmenin ne kadar zor olduğunu. AAA üniteye tam olarak oturuyor ve AAA piller çok fazla ağırlık vermiyor, bu yüzden değiştirme zamanı geldiğinde, üniteyi açmak için biraz zorlanacaksınız, veya pili dışarı atmak için (büyük güçlükle) bir bıçak yardımı alabilirsiniz.

XC1'in performansı ucuza gelmiyor. Önerilen perakende 299 dolardır.


XC1, yaygın kullanılan kompakt taşıma tipi tabancalara uyacak şekilde tasarlanmıştır ve diğer şeylerin yanı sıra geniş, tabandan tavana aydınlatma sağlayan şirketin MaxVision ışını da içerir.



askermekani

Taktik Yaşam Bloğu

Taktik askeri malzemeler, silah tutkunları, askeri ve kolluk kuvvetleri için taktik yaşam haberleri, silah ve taktik ürün incelemeleri

Yorum Yaz:

0 Yorumlar: