asker taktik savunma


SAAB, Washington DC'de düzenlenen 2017 AUSA Yıllık Toplantısı sırasında yeni ve öldürücü Carl Gustaf M4'ü sergiledi. Bir numaralı özel yükseltmelerle inşa edilen yeni silah sistemi, önceki nesillerinden daha hafif, daha akıllı ve daha ölümcül.

1948'de kurulduğundan bu yana, çok yönlü silah, piyade ve Özel Operasyonlar birimleri arasında dünyanın dört bir yanındaki senaryo görevleri destekleyerek favori olmuştur. SAAB, "Yeni Carl-Gustaf M4, çok çeşitli mühimmat türleriyle yüksek taktiksel esneklik sağlayan, taşınabilir bir çok rolü silah sistemidir" diye belirti





Yeni 84mm recoilless anti-tank roket ağırlıkları M3 modelinden yaklaşık 6,5 lbs daha hafiftir ve programlanabilir cephaneli özel balistik gözlem sistemleri içerir ve bu sayede kullanıcıya mevcut durumla savaşmak için bir takım ölümcül seçenekler sağlanır. Gelişmiş bilgisayar sistemi sadece birliklerin hedeflerini hafifletmesine izin vermiyor, aynı zamanda takip eden hedefler noktaları ve mühimmatın darbe, gecikme, yakınlık veya havada patlama olayı yapma kabiliyetini de sağlayacak.

Carl-Gustaf M4 (CGM4), İsveç askeri malzeme, savunma ve güvenlik firması Saab tarafından piyade güçlerinin modern muharebe ihtiyaçlarını karşılamak için tasarlanmış ve geliştirilmiş, omuzda taşınabilir  bir silah sistemidir.

Yeni nesil çok rolü olan silah sistemi, kentsel ya da karmaşık muharebe çevresel koşullarda ayaklanma önleme / barışı koruma misyonları ve geleneksel güç-üstü çatışmalara dağıtılabilir. Zırhlı tankları zırh koruması ile yok etmek , iniş takımlarını ve bunkerleri etkisiz hale getirmek ve engelleri kaldırmak için kullanılır. Aynı zamanda düşmanları binalarda tutmak için kullanılır.

Temmuz 2017'de yapılan teslimatları takiben Slovakya, sistemi dağıtacak ilk ülke oldu.



CGM4, titanyumdan yapılmış bileşenler ve gelişmiş karbon fiber sargıyla birleştirilen hafif, esnek bir tasarıma sahiptir. Geri çekilmez tüfek, arttırılmış çeviklik ve taktik esneklik sunar; askeri güçlerin birden fazla taktik hedefi yapmalarını sağlar.

1.000 mm'den daha az bir uzunluğa ve 7 kg'dan daha hafif ağırlığa sahip olduğundan taşıması kolaylaştırılmıştır. Topçu ve yükleyici de dahil olmak üzere iki kişiden oluşan bir ekip sistemi çalıştırabilir.

Silah sistemi gelişmiş ergonomi özelliklerine sahiptir ve ayarlanabilen bir omuz dayanma yeri ve ön tutma yeri ile donatılmıştır. Geliştirilmiş lojistik ve bakım için entegre bir atış sayacı da bulunur ve ikili mod emniyet özellikleri ile donatılmıştır.




Carl-Gustaf M4 topçu sistemi, picatinny rayında standart klipsli teleskopik görüşle bağlanır; böylece gece boyunca savaş için termal görüntüler veya görüntü yoğunlaştırıcılar yükleyebilir.

Açık görüş, kırmızı nokta ve akıllı manzaralar da dahil olmak üzere ilave gözlem sistemleri isteğe bağlı olarak müşterinin özel ihtiyaçlarına göre monte edilebilir.

SAAB, askerlerin sadece hedefe nüfuz etmesini değil etrafında da ateş edebileceğini iddia ettiği gibi, akıllı M4, 3 boyutlu savaş terimine yeni bir anlam katıyor. SA4B, "M4, askerlere zırhlı tankları ya da düşman birliklerini nötralize etmekten, engelleri gidermek ve düşmanları binalarda tutmaktan, her türlü taktiksel durumla başa çıkabilmelerini sağlıyor" diyor SAAB.



askermekani

Taktik Yaşam Bloğu

Taktik askeri malzemeler, silah tutkunları, askeri ve kolluk kuvvetleri için taktik yaşam haberleri, silah ve taktik ürün incelemeleri

Yorum Yaz:

0 Yorumlar: