askeri taktik operasyon yeleği


ABD Ordusu yeni vücut zırhı Modüler Ölçeklenebilir Yelek için son saha testini tamamladı.

Modüler Ölçeklendirilebilir taktik Yelek, hizmetin bir sonraki Kişisel Kişisel Koruyucu Donanım (PPE) sistemi olan Ordunun Asker Koruma Sisteminin (SPS) bir parçasıdır. SPS -  ABD Ordusu Satın Alma Destek Merkezi'nin web sitesine göre - mevcut KKD'den daha hafif bir ağırlıkta tehditleri yenmek için oluşturulmuş modüler, ölçeklenebilir bir sistem.


Spc.10. Kimyasal Tehlikeli Müdahale Firması ile kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer bir uzman olan Hannah Carver-Frey, Fort Carson, Colo'da bir haftalık bir dizi değerlendirmeler sırasında Modüler Ölçeklenebilir Yelek (MSV) için son saha testine katılıyor 18 Ekim 2017. Bu değerlendirme tamamlandıktan sonra, yelek üretime girecek ve gelecek sene yaz ayları arasında alana Askerlere ulaşması bekleniyor.


Basın bültenine göre , son test aşaması, 71. Ordnance Group (Explosive Ordnance Disposal) ve Fort Carson, Colo'daki 10. Kimyasal Tehlikeli Müdahale Şirketi'yle birlikte askerleri içeriyordu ve Modüler Ölçeklenebilir Yelek giyerken bir dizi görevi bitirdi. Bu görevler arasında bir engel kursu, silah eğitimi, taktik araç erişim yetenekleri ve bir yürüyüş müzakeresi yer alıyordu.

“Geçtiğimiz beş yıl boyunca bu yelek üzerinde çalışıyoruz ve o zamandan beri dört farklı versiyonunu ve Soldier plaka taşıyıcı sisteminin iki versiyonunu inceledik” diyor Stephen McNair, Proje Yöneticisi Soldier Protection Individual Equipment Fort Belvoir'de Program Yürütme Görevlisi Soldier'in bir bölümü.

Modüler Ölçeklendirilebilir Yelek, 2008 yılında ilk kez olan Geliştirilmiş Dış Taktik Yelek'in modüler tasarımına dayanmaktadır. Ancak, bu yelek kılıfı bağlantı merdiveni sistemi, lazer kesimli yuvalara sahip kauçuk benzeri bir malzeme ile değiştirilmiştir. Bu, askerlerin ağırlıkları azaltırken askere kritik taktik malzeme takabilmelerini sağlar.


10. Kimyasal Tehlikeli Müdahale Firması ile kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer bir uzman olan Hannah Carver-Frey, Fort Carson, Modüler Ölçeklenebilir Yelek (MSV) için son saha testine katılıyor 18 Ekim 2017. Bu değerlendirme tamamlandıktan sonra, yelek üretime girecek ve gelecek sene yaz ayları arasında alana Askerlere ulaşması bekleniyor.



Yeni yelek balistik plakaları olmayan orta boy bir yelek temel alınarak, 11 pound ağırlığındadır. Tamamen yapılandırıldığında, Modüler Ölçeklendirilebilir Yelek, Geliştirilmiş Dış Taktik Yelek'den 5 kilo daha hafif olan yaklaşık 25 pound ağırlığındadır.

“IOTV'imle kıyaslandığında, bu yelek daha hafif ve daha serin, daha geniş bir hareket aralığına ve daha iyi bir uyuma sahip” dedi. Değerlendirmeler sırasında görevli olan 663. Ordnance Company'nin bir müfreze lideri olan Dawn Ward. “Önceki vücut zırhlarına göre büyük bir gelişme.”

Ağırlığın daha hafif olmasının yanı sıra, yelek son kullanıcıya misyona özel gereksinimlere göre uyarlanabilen dört katmanlı bir sistemle ölçeklendirilebilir. İlk kademe, kullanıcının iç kısmı yumuşak zırhı çıkarmasına ve vücuda gizlenebilir vücut zırhı olarak kullanılmasına izin verir. İkinci aşama, plakaları olan yumuşak zırh. Üçüncü sıra, balistik plakalar ve yumuşak zırhlı yelek. Dördüncü ve sonuncu kademe, gömleğe, omuza ve pelvik korumasına sahip olan bir askerin yanı sıra, askerlerin yeleklerine yaptıklarını kalçalarına yerleştirebilmelerini sağlayan bir kemer sistemi eklenmesidir.

Geliştirilmiş Dış Taktik Yelek'in acil durumlarda çıkarılması için hızlı serbest bırakma özelliği Modüler Ölçeklendirilebilir Yelek'te tutulur, ancak daha basit ve değiştirilebilir bir tasarıma sahiptir.  Tek bir çekme tırnağını kullanmak yerine, yelek üç farklı şekilde kullanılabilen bir toka sistemine sahiptir: sol omuz, sağ omuz veya her ikisi.

Ordu, daha fazla boyutlandırma seçeneğinin Modüler Ölçeklenebilir Yelek'in farklı vücut tiplerine daha uygun olmasını sağladığını söyledi.

16-20 Ekim tarihleri ​​arasında haftasonu testler için Fort Carson'da çalışan McNair, değerlendirme tamamlandıktan sonra yeni yeleğin üretime geçeceğini ve 2018 yazında sahaya çıkacağını söyledi.


 Fort Bragg, NC'deki Proje Yöneticisi Soldier Protection Individual Equipment'ın yeni ekipman eğitmeni Michael Spencer, Modüler Ölçeklenebilir Yelek (MSV) 'nin son tur sırasında farklı konfigürasyonlara nasıl ayrılabileceğini gösteriyor. Fort Carson, Colo., 18 Ekim 2017'de yeleğin saha testi yapıldı. Bu değerlendirme tamamlandığında, yelek üretime geçecek ve gelecek sene yaza kadar sahada Askerlere ulaşması bekleniyor.      

askermekani

Taktik Yaşam Bloğu

Taktik askeri malzemeler, silah tutkunları, askeri ve kolluk kuvvetleri için taktik yaşam haberleri, silah ve taktik ürün incelemeleri

Yorum Yaz:

0 Yorumlar: