türk jeti


Türk Hava Yolları Endüstrisi CEO'su Temel Kotil, ilk Türk yerel tasarım orta savaş uçaklarının 2022 yılında ilk uçuşunu gerçekleştireceğini söyledi.

Hurjet olarak adlandırılan yeni savaş uçağı, askeri pilotların ileri eğitimini ve savaş alanındaki hava kuvvetlerine gelişmiş görev performansı sunmayı tasarlayacak. Yeni uçak temelinde yeni gelişmiş jet eğitmen ve hafif savaş uçağı geliştirilecektir.

Türk medyasına göre Hurjet, Mach 1.2 hızlarında maksimum 45.000 feet yükseklikte çalışmak üzere tasarlanmış modern uçuş kontrol sistemi ile donatılacak.

Hurjet eğitmen jetinin avcı uçağı, 3 tonluk bir yük için dokuz silahlı sabit noktaya ve ataşmana sahip olacak. Havadan yere saldırı, taktik, yakın hava desteği ve hassas güdümlü mühimmatla müdahale gibi yer destek rollerinde kullanılabilir.

Bazı kaynaklar, Hurjet uçağının muhtemelen yeni Ukrayna yapımı Ivchenko-Progress AI-222-25F turbofan motorlarla donatıldığını bildirdi. Motor başlangıçta Rus Yakovlev Yak-130 ve Çin Hongdu L-15 eğitim uçağı için tasarlanmıştır.


askermekani

Taktik Yaşam Bloğu

Taktik askeri malzemeler, silah tutkunları, askeri ve kolluk kuvvetleri için taktik yaşam haberleri, silah ve taktik ürün incelemeleri

Yorum Yaz:

0 Yorumlar: