ABD Ordusu, 2019'da bir zamanlar ilk güçlendirilmiş gerçeklik sistemini test etmeye hazırlanıyor. HUD 3.0 olarak adlandırılan sistem, askerlerin nerede olduklarını, birimlerinin geri kalanının nerede olduğunu ve düşmanın nerede olduğunu çabucak bulmasını sağlayacak. Head-up display (HUD), savaşta askerlerin savaşa kendilerini yönlendirme ve hızla düşmanlarını yenmek için bir plan yapmalarını sağlayacak şekilde tasarlanmıştır.

ABD Ordusu, bir askerin görüş alanına önemli verileri yansıtacak şekilde tasarlanmış taktik askeri kask takılı bir sistem geliştiriyor. Artırılmış gerçeklik kavramı, savaş uçaklarında kullanılan baş üstü ekrana dayanır. 1970'lerin sonlarında tanıtılan HUD'lar hız, yükseklik, rota, radar modu ve mevcut silahları bir pilot pilotun görüş alanına aktarıyor ve pilotun gözlerini gökyüzüne tutmasını sağlıyor.

Ordu, HUD 3.0'ın benzer şekilde çalışmasını, askerlerin yerini, birliklerin konumunu ve diğer önemli bilgileri takip etmesini istiyor. Sistem, bir birimin konumunu belirlemek için bir haritayı kullanması ve yönünü belirleyen pusulalar gerektirmesi ile birlikte askerleri ortadan kaldıracaktır. Bilgi toplama sürecinin hızlandırılması, askerlerin bir sonraki aşamaya geçmelerini (plan yapmalarını ve bunları gerçekleştirmelerini), düşmandan daha hızlı ilerlemelerini sağlayacaktır.




Önceki bir ordu projesi olan HUD 1.0 zaten hizmette. HUD 1.0, silahın monte edildiği bir termal görüş olan, silahın monte edildiği bir görüş mesafesinin yanı sıra bir M4 karabina için hedef noktasının yanı sıra kask takılı bir monokleye de yansıtan Gelişmiş Gece Görüş Gözlüğü Goggles III . HUD 1.0 kullanarak, askerler kendilerini düşman ateşine maruz bırakmadan kapağın arkasından ateş edebilirler. HUD  3.0'ın sağladığı teknolojik sıçrama nedeniyle hizmetin 2.0'ı atladığını bildirdi.

Ordu mühendisleri HUD 3.0'ı hızlı bir şekilde geliştirmek için “isimsiz gizli bir endüstri ortağı” ile ortaklık yapıyorlar. En büyük potansiyel sorunlardan biri, çok fazla veriye sahip askerlerin bombardımana maruz kalması, onların görülemeyen bilgi ile kendi görüş alanlarını çoğaltmasıdır. Bir diğeri, kaskın monte edilmesini ya da saha kullanımının zorluklarına karşı yeterince dayanıklı hale getirmektedir.
askermekani

Taktik Yaşam Bloğu

Taktik askeri malzemeler, silah tutkunları, askeri ve kolluk kuvvetleri için taktik yaşam haberleri, silah ve taktik ürün incelemeleri

Yorum Yaz:

0 Yorumlar: