Hangisi Size Uygun? 

Her ikisi de Yüzyıllar boyunca askerler ve savaşçılar, saldırıları savuşturmak ve kendilerini ölümcül silahlardan korumak için daha iyi yollar aramışlardır. Parlayan zırhlı şövalyelerden Japon Shogun savaşçılarına kadar, savaşa gidenlerin kişisel korunması her zaman öncelik taşır. Zırhın temel malzemesi deri, zincir metal ve çelik idi. Geleneksel düşünce, materyalin daha sert olmasının korunmanın daha iyi olduğu fikrine dayandı. Kılıçlar ve bıçaklar en çok tercih edilen silahtı.

Artık bu kanatlı savaş artık günümüzde yaygın bir durum değil ve mermiler en büyük tehdittir; bu ağır, katı ve hantal malzemeler, daha hafif ağırlıklı sentetik elyaflarla değiştirildi ve bunlar, kıyafet altında gizlenebilecek şekilde tasarlanmış balistik yelekler haline geldi.

Ancak bir mermiyi durdurmak ne kadar güç alır ve vücut zırhı nasıl çalışır? Zırhın içi merminin durdurulduğu yerdir. Dış taşıyıcı çoğunlukla dekoratiftir ya üniformayla eşleşecek ya da uyum sağlamak için yeterince tarafsız olacak şekilde tasarlanmıştır. çelik yeleklerin gerçek durdurma gücünü oluşturmak için birlikte çalışan iki farklı malzeme vardır.

Para-Aramid Örgüsü

Bugünün zırhı mermiyi, para-aramid iplik olarak bilinen sentetik bir ipliğin sıkı bir dokumasında yakalar; tek başına mermiyi durduracak kadar güçlü değildir, set tabakalara sıkıca dokunduğunda muazzam kapma gücünü kazanır. En yaygın olarak kabul edilen mermi durdurucu para-aramid ipliği DuPont'un Kevlar® markasıdır. Bununla birlikte, pek çok üretici şu anda dünya çapında zırhlarda kullanılan benzer ürünleri üretmektedir.



Laminatlar 

Para-aramid örgüsüne ek olarak, ultra-yüksek molekül ağırlıklı polietilen (UHMWPE) gibi laminatlar da mermi durdurma malzemesi oluştururlar. Dyneema®, balistik zırhta yaygın olarak bulunan, UHMWPE'nin bir markasıdır; çünkü inanılmaz güçlüdür - çelikten 15 kat daha güçlü, uygulamada - son derece dayanıklıdır ve para-aramidlere göre% 40 daha hafiftir.


Balistik Plakalar



Para-aramid ipliğe sahip yumuşak vücut zırhı, örneğin temelde 9 mm, .40 ve .357 gibi tabanca mermilerine nüfuz etmeyi önlemek için tasarlanmış olsa da, bazen yüksek riskli durumlarda ek koruma gerekir. İşte mermi durdurucu dünyadaki ikinci bir bileşenin yürürlüğe girmesi. Tipik olarak metalik veya seramik malzemelerden yapılmış balistik plaka (travma plakaları da denir), yelek önüne ve arkasına sokulabilir ve bu sayede uzun namlulu bir tüfeğin ateşi gibi yüksek hızlı mermileri durdurmak için ikinci bir koruma katmanıdır.



Oylama sistemi


İhtiyacınıza uygun zırh türünün ne tür olduğunu biliyor musunuz? Ulusal Adalet Enstitüsü kısaltılmışı (NIJ) , vücut zırhı üreticilerinin standartlarını altı koruma seviyesine göre ayarlar :

Type I
Type II-A
Type II
Type III-A
Type III
Type IV


Doğru Seçimi Hangisi

Vücut zırhı için iki temel kategori vardır: gizlenebilir ve taktik. Sizin için hangi seviye uygun? Bu duruma bağlı. I'den III-A'ya kadar olan tipler, polis memurlarının rutin devriye süresince giydikleri en yaygın seviyelerdir çünkü karşılaşacakları silahlı suçluların büyük çoğunluğu tabanca taşıyacaktır. Bu yeleklerin en ince profilleri var, üniforma altına, bir gömlek altında veya üniforma ile eşleşen dış taşıyıcı altında kolay gizlenebiliyorlar. Tip III ve IV çoğunlukla .223, .308 ve diğer hızdaki  tüfek atışlarıyla karşı karşıya kalacak taktik / SWAT / özel tim ekipleri için kullanılır. Bu yelekler, özellikle yüksek riskli olaya ilk müdahale edenler için, bir üniforma üzerine giyilmek için tasarlanmıştır.

Doğru Uyum Hangisi 

Vücut zırhı en verimli şekilde kullanmak için, kullanıcının vücudundaki hayati organları ve diğer önemli alanları kapsamalıdır, bu nedenle düzgün şekilde oturmalıdır. Vücut zırhı için iki temel tasarım vardır: 2 panelli "kapaklı" ve 4'lü panelli sarmal. 2-panel konfigürasyon iyi bir ön ve arka koruma sağlar, ancak biraz rahatsız olabilir ve ön ve arka bağımsız olarak çalışan özel yan paneller içeren 4 panelli tasarım ile aynı seviyede yan saldırı koruması sağlamaz. Her insan boy ve kilo olarak biraz farklıdır, bu nedenle maksimum korumayı sağlamak ve olabildiğince rahat giymek için her bir yelek bireysel kullanıcıya özel olarak uymalıdır. Erkekler ve kadınlar da farklı uyum ihtiyaçlarına sahiptir. aşağıdaki NIJ 'Ulusal Adalet Enstitüsü' videosu, hem maksimum korumayı hem de azami rahatlığı sağlamak için yeleğin doğru olarak nasıl oturacağınızı açıklıyor. Hangi vücut zırhını seçmelisiniz, hangisinin sizin ihtiyaç duyduğunuz koruma düzeyi ve doğru uyduğuna uygun olduğundan emin olun.



askermekani

Taktik Yaşam Bloğu

Taktik askeri malzemeler, silah tutkunları, askeri ve kolluk kuvvetleri için taktik yaşam haberleri, silah ve taktik ürün incelemeleri

Yorum Yaz:

0 Yorumlar: