polimer şarjör


Magpul, bu yıl, ABD'de en popüler AR-pattern dergisi Magpul PMAG'ın(Polimer Şarjör) 10'uncu yıldönümünü kutluyor. Magpul, kutlamak için, son on yılda PMAG'ların (Polimer Şarjör) kronolojisini ayrıntılarıyla anlatan, kilometre taşını anan özel bir vitrin tanıttı. Magpul, 2006'dan soluk renkli ilk baskılı PMAG (Polimer Şarjör)  prototipinden çoklu platformlar için hazır olan büyük şarjör grubuna kadar geniş bir yol katetti. 



Magpul'un hikayesi, eski USMC Force Reconnaissance'da görev yapan eski Denizci Richard Fitzpatrick'in operatörlerin stresli durumlarda yeniden STANAG tüfek şarjörünü manipüle etmesine yardımcı olmak için bir araç tasarladığı 1999 yılında başladı. Yaratılış "Magpul" olarak adlandırıldı, "şarjör çekimi" nin kısaltması ve şirket doğdu. 

Yeni şirket, varolan teknolojiyi geliştirme yollarını aramaya başlamadan veya ateşli silah pazarına yeni bir yenilik getirme başlamadan, tüfek dipciklerini geliştirme, kolluk kuvvetleri ve ticari müşteriler için PRS veya "Precision Tüfek Dipçikleri". ürünlerini geliştirmeye başladı

2006 yılında, aynı yıl Magpul, PMAG'ın(Polimer Şarjör) ilk çıkardığı ilk NATO Stok Numarasını askeri kaynaklı mallar tedarikçisi olarak ihaleyi almıştı. Magpul, daha sonra ABD ordusu tarafından M4 karabina ve M16 serisi tüfekler için kullanılan standart alüminyum STANAG mags yerine daha gelişmiş bir plastik şarjör geliştirmeye çalışıyordu. 



Magpul, zor ve sert ortamlarda eğilme eğilimi gösteren, deforme olan ve ezilmiş olan alüminyum konstrüksiyonu kullanmak yerine darbelere dayanıklı polimerlerden oluşan bir şarjör geliştirdi. Polimer şarjörlere yeni bir kavram getiren Magpul, daha iyi kavrama, çıkarılabilir taban tablası ve paslanmaz çelik yay gibi özelliklere sahip tekstüre özellikli dayanıklı, güvenilir bir şarjör tasarlayarak çizim tahtasına gerçek dünya tecrübesi getirdi.



PMAG'ler (Polimer Şarjör), güvenilir olması için geliştirildikçe işlevsel olarak şık hale geldi. Şirket aynı dayanıklı polimerlerden tüfek mobilya setleri (Silah dipcikleri, kulplar, el koruyucuları vb.) Üretme konusunda zorlandıkça Magpul, aynı tonlarda şarjörleride üretebiliyordu; silahları, kamuflaj desenleriyle eşleştirmek veya harekete geçirmeye dayalı olarak harmanlamak için mükemmeleştiriyordu.

Taktik tüfek pazarı patladığında PMAG talebi de aynı şekilde patladı. Magpul, M4 / AR-15 modelinden genişledi ve AK / AKM tüfek serisi Remington 700 cıvata eylemli tüfek dahil diğer ateşli silah platformları için PMAG'ler geliştirmeye başladı. SR25, Heckler & Koch G36 ve hatta Glock tabanca şarjörleride dahildir.



Şirket, askeri tecrübenin arkasında ve müşterilerinin ihtiyaç duyduğu çözümleri üretme konusundaki taahhüdünde yer alan Magpul, şarjör oturma, besleme veya diğer sorunlarla ilgili sorunları bildiren PMAG kullanıcılarından gelen geri bildirim talep etti. Verilerle donanmış olan çizim masasına geri döndüler ve PMAG'yı ince ayarlamaya başladılar, birden fazla silahlı işlevi ve uyumluluğunu iyileştirmek için bir Gen 2 ve Gen 3 modeli piyasaya sürdüler.

Geliştirmede PMAG'lar üzerinde yapılan zor testleri, tüfeğin içine ve dışına düşme testleri dahil denemelere, hatta nasıl  sağlam kaldığını ve işe yarayıp yaramadığını görmek için ağır kamyonları şarjörlerin üzerine sürüp denediler. Ticari tüfek pazarı Magpul'u AR-15 serisi tüfekler için en popüler şarjör olarak hızlı bir şekilde yükselmesini sağladı



Magpul, ateşli silahlar topluluğunda inanılmaz bir güç haline geldi. ülke orduları tarafından kabul edilen ve silahlandırılmış konsept tüfeklerle ateşli silah dipcik ve aksesuarları için yeni standartlar belirleyen Magpul, saygın silahlar eğitim ve taktiklerini üreten ve hatta giyim eşyası ve diğer aksesuarlara yönelmiş bir eğitim departmanı olan Magpul CORE'yi açtı.

On yıllık başarılı mühendislik ve kanıtlanmış performansın ardından, PMAG askeri ve sivil kullanıcıların gittikçe büyüğü olarak kendini kurdu, hatta yakın bir tarihte Ocak 2017'de ABD Deniz Piyadelerinin resmi şarjörü olarak kabul edildi. Dayanıklılık, işlev ve ileriye dönük düşünme konusundaki ünleriyle Magpul'un önümüzdeki on yılda da endüstri lideri olmasını bekleyebilirsiniz. 

askermekani

Taktik Yaşam Bloğu

Taktik askeri malzemeler, silah tutkunları, askeri ve kolluk kuvvetleri için taktik yaşam haberleri, silah ve taktik ürün incelemeleri

Yorum Yaz:

0 Yorumlar: