Tüfek lazerleri


Düzgün kullanıldığında, silah lazerleri yakın mesafeli çekimler için çok etkili bir alettir ve kişisel koruma tabancasına değerli bir ektir . Lazerleri kullanmanın anahtarı, lazerlerin nasıl çalıştıklarını anlamayı ve onları etkili bir şekilde nasıl kullanacağınızı öğrenmeyi içerir. Lazer optiği doğruluk, hız ve güven düzeyini artırabilecek değerli bir araç olarak görülmelidir. Bu, temel lazer işlevini ve atıcılara nasıl fayda sağlayabileceğini anlamayı gerektirir.

Bu faydalı optikler hakkındaki gerçeği açıklamak için lazerlerle ilgili en yaygın yanlış kavramalardan bazılarını derledik.

Doğruluk
Yanılgı: Lazerler yalnızca çok belirli bir aralıkta doğrudur. 

Yıllarca atıcılar, lazerlerin yalnızca birkaç metre uzunluğunda çok özel bir aralıkta etkili olduğu ve bu aralığın ötesinde doğrunun bozulmaya başladığı fikrini yaymışlardır. Bu efsane, birçok atıcının, lazerlerini çok yakın bir yerde, örneğin yedi ila on metre arasında görmesinden kaynaklanıyor.

Geometri yasaları, paralel olmayan iki çizginin yalnızca bir noktada kesiştiğini ve lazerin yakın mesafeden görüleceği durumda, kirişin dik açısı merminin uzun menzillerde olması amaçlanan yere çarpmamasını sağlar . Bunu telafi etmek için, lazerinizi elli fite kadar göreceksiniz ve mermi yakın menzilde de hedef noktasına çok yaklaşacaktır.

Gizlilik
Yanılgı: Lazerler bir silahlı çatışmada konumunuzu açığa çıkarır. 

Bu yaygın bir yanlış anlamadır ve Crimson Trace'in kendi web sitesinde özel olarak hitap ettiği bir yanlış algılamadır . Bu düşünce, televizyon ve film tarafından büyük ölçüde sürdürülür ve bir çok atıcı, ateşli silahınıza bir lazer monte edilmesinin sizi hedef haline getireceğine inanmaktadır. Öz savunma alanında, ateşli silahınızı çektiğinizde, yakın tehlike altındasınız ve çabucak atmaya hazırlanmanız gerekir. Birden fazla saldırganla uzun süren çatışmada yer alan Hollywood fikri, kişisel savunma için nadiren geçerlidir. Ateşli silahınızı çektiğinizde ve lazerinizi aktive ettiğinizde, tehdit yakındır ve yakın mesafededir.

Form faktörü
Yanılgı: Lazerler büyük hacimli. 

Günümüz lazerleri son derece kompakttır ve ateşli silahınıza çok az miktarda toplama eklerler. En hafif aksesuar lazerlerin ağırlığı 4 ons veya daha azdır ve en son tasarımlar çok kompakt ve dayanıklıdır. Modern lazerlerin dayanıklılığı göz önüne alındığında bu etkileyicidir; .40 S & W ve .45 ACP gibi güçlü kartuşlarda bulunan tabancaların geri tepmesiyle elde edilen sabit pounding, sağlam ve dayanıklı olması için lazer sabitlemeleri ve gövdeleri gerektirir ve bu lazerlerin çoğu sadece birkaç ons ağırlığındadır.

Silah üzerine tutturulmuş bir lazer takmak, daha önce silahın üzerine ne tür tutma parçalarının takıldığına bağlı olarak silahın genel ağırlığını azaltabilir. Birkaç ons ağırlığındaki bir lazer bile ekstra ağırlık olarak birkaç ons maliyetiyle birlikte önemli bir rahatlık getirir.

Çekim Mekaniği
Yanılgı: Lazerler çekim şeklinizi değiştirmenizi sağlar. 

Lazerlerin kullanımı, kavrama, duruş veya göz hizalamnı otomatik olarak etkilemez. İyi atış ilkeleri, kullandığınız optik türüne bakılmaksızın geçerlidir ve bir lazer ile atışın öğrenilmesi tekniğinde radikal bir değişiklik gerektirmez.

Lazer optiklerini, garip konumlarda kullanmak daha kolaydır; oysa geleneksel ateşli silahın kullanılmasında hassasiyet açısından göz ile hizalanmasını gerektirir. Lazerle yapılan atışlarda ise atış şeklinizi değiştirmeniz gerektirmez.

Ölü Piller
Yanılgı: Lazer piller en çok ihtiyaç duyduğunuzda biter. 

Lazerler pil gerektirir ve piller biter. Ancak bugünün lazerleri, önceki modellere göre daha uzun pil ömrü sunuyor ve pil değişiklikleri arasında iki ila beş saat boyunca sürekli çalışma süresi bekleyebilirsiniz. Buna ek olarak, çoğu lazerde, kullanılmadığında pil ömrünün korunmasına yardımcı olacak otomatik kapatma sistemi bulunur.

Kendinizin savunması için bir ateşli silah taşıyorsanız, pilin ne kadar süredir kullanıldığına dikkat edin ve bu aralıkta uzun oturumlar geçirdiyseniz, pillerinizi değiştirmeyi düşünün.

Etkinleştirme Sorunları
Yanılgı: Lazerler, onları harekete geçirmek için elinizin konumunu değiştirmeniz gerektirir. 

Savunmacı atış için lazerler geliştiren şirketler, sezgisel ve kullanımı kolay ürünler tasarlamak için çok uzun zamandır çalışıyorlar. Çoğu modern lazerin kapze kısmının arkasında veya önünde bir etkinleştirme yastığı vardır ve bazıları tetikçi parmağını uzatması ve lazeri etkinleştirmesini gerektirir. Çoğu lazer, genel olarak sezgiseldir ve silah üzerinde sağlam bir tutuş otomatik olarak aktivasyona neden olur.

Yavaş Çekim
Yanılgı: Tüfeği çektikten sonra lazerler kapanır. 

Lazerler son on yılda daha kompakt ve aerodinamik hale geldi. Çok az lazer hantal veya keskin kenarlıdır ve lazerle monte edilmiş bir silahın bir kılıftan çekilmesi bir sorun değildir. Aşırı giysilere asılmak ya da yanlış bir taşıma tekniği nedeniyle çekilişinizi geciktirmek olasılığınız daha yüksektir.

Lazerli ateşli silahlar için özel olarak tasarlanmış bir dizi silah kılıfları vardır ve herhangi bir savunma silahıyla olduğu gibi, saldırganı durdurmaya hazır olduğunuzdan emin olmak için ateşli silahınızla sıklıkla çalışmalısınız. Modern lazerler şık ve küçüktür, bu nedenle lazer optikli ateşli silahların sizi yavaşlatacağı söz konusu değildir..

Oyuncak
Yanılgı: Lazerler bir oyuncak ve deneyimli atıcılar onları kullanmazlar. 

Kolluk kuvvetleri ve askeri gruplar lazerler kullanıyor ve kendi ateşli silahları üzerinde lazerler kullanan çok sayıda hedef ve savunma atıcıları var. Düzgün monte edilmiş lazerler birçok avantaj sağlar; Hızlı hedef kazanımına izin verirler ve her düzeydeki atıcılar için mükemmel eğitim yardımcılarıdır.

Lazerler aynı zamanda ikili görüş sistemleri avantajını da sunar; Demir nişangahları bir dayanak noktası ancak lazerler atış yaparken ek bir güven ölçüsü sunuyor. Buna ek olarak lazerler, nişan alma sistemini hedefe yansıtmaktadır. İnsanın gözü sadece bir anda bir düzlem üzerinde odaklanabiliyor ve lazerler atıcının hedefe ve görüşe aynı anda odaklanmasına izin veren bir nişan sistemi sunuyor. Hedefleme noktasını hedefle aynı düzlemde tutmanın önemli bir avantajı vardır.

Sadece Yasal Uygulama
Yanılgı: Lazerler kolluk kuvvetleri ve askeri uygulamalar içindir, kişisel savunma için değildir. 

Lazerler kendini savunma uygulamaları için idealdir ve müfredatlarında lazer eğitimi almış eğitici ve organizasyonlar giderek artmaktadır. Lazerler doğru eğitim ve pratiğin yerine geçmek üzere tasarlanmamıştır, bunun yerine değerli bir araçtır ve herhangi bir aydınlatma koşulunda doğru atışların hızla yerleştirilmesi için bir yöntemdir.

Bir lazerin maliyeti, sundukları ek avantajlardan ödenecek küçük bir fiyattır ve bu yirmi birinci yüzyıl optikleriyle kendilerini eğitenler  kullanımları için birçok avantaj bulmaktadır.


askermekani

Taktik Yaşam Bloğu

Taktik askeri malzemeler, silah tutkunları, askeri ve kolluk kuvvetleri için taktik yaşam haberleri, silah ve taktik ürün incelemeleri

Yorum Yaz:

0 Yorumlar: