BMT, Katar Kıyı Savunması'na gönderilen 48 metrelik iki devriye botunun ilkinde deniz denemelerini başarıyla tamamladı.

TÜRK ARES 150 HERCULES-01ARES Tersanesi (ARES) ile ortaklık yapan ikili, ileriye dönük kompozitlerden 17 devriye botu tasarladı ve inşa etti. Dizinin sonuncusu - 48m ARES 150 HERCULES, geminin azami 37 knot deniz mili hıza ulaşmasıyla başarıya ulaşan deniz denemelerini tamamladı.

Katar İçişleri Bakanlığı, Sahil Güvenlik'ten gelen toplam sipariş üç farklı gemi boyutundan oluşuyordu: beşi 24 metre, 10'u 34 metre ve ikisi 48 metre.

BMT, gemi kabini geliştirme, sınıf seviyesi tasarımı ve üç gemi boyutunda mühendislik çalışması da dahil olmak üzere Donanma Mimarisinden sorumlu olmuştur. BMT'nin deniz mimarları ve mühendisleri ekibi, müşterinin sıkı performans ve konfor gereksinimlerini karşılayan gemiler için tasarımlar geliştirmek üzere ARES ile yakın işbirliği içinde çalışmıştır.

BMT'nin Genel Müdürü John Bonafoux şöyle diyor: “Sudaki tasarımlarımızdan birisini daha görmek harika bir şey. Takımın son derece gurur duyması büyük bir başarı. ARES 150 HERCULES, muhteşem denizde tutma yeteneği, minimum gürültü seviyeleri ve yüksek manevra kabiliyeti ile yüksek kaliteli bir devriye botunu temsil eder. ARES yetenekli bir gemi ve ekibimizle işbirliğimizi sürdürmeyi dört gözle bekliyoruz. ” dedi.

ARES Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kerim Kalafatoğlu şöyle diyor: “Bu tekneler iki önemli özelliği var - ilk olarak, Türkiye'de şimdiye kadar yapılmış en büyük kompozit gövde taktik savunma askeri gemisi haline geldi ve ikincisi, saatte 37 deniz mili hızıyla Dünyanın en hızlı offshore devriye gemisi (OPV). Ayrıca, ilk ARES 150 HERCULES'ın olağanüstü performansının, üç geminin daha da hızlı bir şekilde gerçekleşmesine yol açtığını bildirmek heyecan vericidir. ”dedi.
askermekani

Taktik Yaşam Bloğu

Taktik askeri malzemeler, silah tutkunları, askeri ve kolluk kuvvetleri için taktik yaşam haberleri, silah ve taktik ürün incelemeleri

Yorum Yaz:

0 Yorumlar: