COLORADO SPRINGS, Colo - ABD Stratejik Komutanlığı'nın başkanı, ABD'nin Rusya'nın “yenilmez” hipersonik füzesi hakkında kanıt görüp görmediğini söylemedi , ancak ABD ordusu hem Rusya'nın hem de Çin'in çeşitli yeteneklere sahip hipersonik füzeleri çalıştırdığını gözlemledi. .

“Bunu izlemek için kullandığımız araçlarla ilgili hiçbir ayrıntı vermeyeceğim. Bu füzelerin yetenekleri hakkında size herhangi bir teknik bilgi vermeyeceğim, ”diyor Gen. John Hyten, Space Symposium'da gazetecilere verdiği demeçte. “Ama size hem Rusya'yı hem de Çin'i hipersonik yetenekleri test ettiğimizi söyleyebilirim.”

Hyten'in yorumları, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Mart ayında Rusya'nın, bir hava aracını hipersonik olarak nitelendiren Mach 5 hızının iki katı olan Mach 10'u aşan hızlarda seyahat edebilecek yeni “yenilmez” hipersonik bir füzeyi başarılı bir şekilde test ettiğini iddia etti. 2.000 kilometreden fazla menzil.

Putin, nükleer ve konvansiyonel bir savaş başlığı ile donatılmış olacak olan Kinzhal hipersonik seyir füzesi, “mevcut tüm ve üst düzey uçaksavar ve anti-füze savunma sistemlerinin üstesinden gelebilir” dedi.

Hyten, gelişim aşamalarında ya da gerçekte operasyonel testler geçiriyor olsun, Hyten söylemezdi. Ancak Putin'in iddialarını çok ciddiye aldığını açıkça görüyordu.

“Vladimir Putin'in üzerinde çalıştığını söylediği her şey hakkında düşünmelisin” dedi Hyten.

“Şimdi, bu yeteneklerin çoğunun operasyonel durumu… bu farklı bir konu. Ancak söylediği her şey, Rusya'nın üzerinde çalıştığını biliyorum ve onları çok yakından izliyoruz. Aynı zamanda ne söylediklerini çok yakından dinliyoruz ve yaptığı şeyden hiçbiri ve bana söylediği hiçbir şey beni şaşırtmadı. ”

Hyten, Amerika Birleşik Devletleri'nin özellikle Asya-Pasifik tiyatrosunda özel olarak kullanılabilecek konvansiyonel silahlarda hipersoniklere karşı daha agresif bir şekilde hareket etmesini istiyor.

“Hipersoniklerde Rusya ve Çin konusunda avantajlarımız olduğunu düşündüğüm belirli alanlar var” dedi. “Ama yaptıkları şey, önemli olan, bu yeteneklerin tam olarak entegre edilmiş testini yaptıklarıdır.”

ABD geçmiş yıllarda kendi hipersonik silahlarını test ederken, “onlar tam olarak başarılı değildi”, bu yüzden ordu kalkınmayı durdurdu ve yeniden gruplandı.

“Benim açımdan, sadece bu hatadan ders almayı ve devam etmeyi çok isterdim,” dedi Hyten, ancak Savunma Bakanlığının ileriye doğru tam bir klipte hareket edeceğini umuyor.

Yıllar süren durgun bir yatırımdan sonra, Savunma İleri Araştırma Projeleri Ajansı fon akışını hızlandırıyor ve 2017 mali yılındaki 85,5 milyon $ 'dan hipersonik gelişim için FY18'de 108,6 milyon dolara sıçradı. FY19 bütçesi 256,7 milyon dolarlık bir talep içeriyor - yüzde 136'lık bir artış.

Hyten'in güveninin bir nedeni de, eskiden NASA'nın yöneticisi olan Mike Griffin'in, araştırma ve mühendislik için savunma müsteşarı görevinin isimlendirilmesi olduğunu söyledi.

“Program şu an saldırgan değilse, bundan bir yıl sonra saldırgan olacak, çünkü Mike Griffin [Savunma] Sekreteri [Jim] Mattis'in yüzüne bakmış ve gerçekten hipersoniklere gitmemiz gerektiğini söylemişti. Bu gerçekten Mike Griffin'in ihtiyacı. ”

Ancak hipersonik silahlar geliştirmek, yalnızca Amerika Birleşik Devletleri'nin problemin bir kısmını çözmede yardımcı olacaktır. Diğeri, ABD füze savunma sistemlerinin, hüzünlü bir füzenin saldırısına karşı koyabileceğini garantiliyor.

Savunma Bakanlığı bünyesinde onaylanan son aşamalardan geçmekte olan ve Mayıs ayında serbest bırakılması planlanan yönetimin yaklaşan füze savunma incelemesi, gelecekteki zorlukları ele alabilir.

“Şu anda füze savunması Kuzey Kore'ye odaklanıyor. Füze savunması Rusya ve Çin’e odaklanmadı  ”dedi.
askermekani

Taktik Yaşam Bloğu

Taktik askeri malzemeler, silah tutkunları, askeri ve kolluk kuvvetleri için taktik yaşam haberleri, silah ve taktik ürün incelemeleri

Yorum Yaz:

0 Yorumlar: